Hazánk egyik legszebb borvidékén,

Templom
Bormúzeum
Bográcsozás
Látnivalók
az Alföld déli részén, csendes környezetben fekszik egy kis község, Nemesnádudvar. Az itt lakók sváb származásúak, őseik a 18. században, a mai Dél-Németország vidékéről érkeztek a faluba. A barátságos település utcái, házai magukon viselik a sváb építészeti kultúra jegyeit. Alacsony homlokzatú, meglepően kis ablakokkal, ám annál nagyobb ajtókkal tagolt tájjellegű házacskák sorakoznak szorosan egymás mellett.

Aki már járt bortermelő vidéken, vagy hagyományos pincefaluban jól tudja, hogy ezek a házak borospincéket rejtenek. A föld mélyébe vájt pincelyuk szolgál a bor érlelésére, tárolására, a fölé épített présházban pedig maga a szőlőfeldolgozás történik.

Templom
Bormúzeum
Bográcsozás
Látnivalók
Ha már a pinceházak közelében járunk, mindenképpen szánjunk időt a borkóstolásra! A nemesnádudvari pincék falai között olyan borok érlelődnek, mint a hagyományos műveléssel termesztett Kadarka, vagy a kiváló minőségű Chardonnay, Rajnai rizling, Ottonel muskotály, Királyleányka, Kunleány, Kékfrankos és Cabernet sauvignon. Olyan széles a választék, hogy a hozzáértő boros gazdák ajánlásai nélkül hirtelen szinte nem is tudnánk eldönteni melyik pohár fenekére nézzünk előbb. Fehérbort igyunk, vagy vöröset? Az édes, bársonyos bor esne jobban, vagy mégis inkább a kicsit savasabb? Időnk bőven van eldönteni, hiszen 600 présházas pincékben érlelődnek a jobbnál jobb borok. Ezek után talán nem is olyan meglepő, hogy Nemesnádudvar egyre fontosabb szerepet tölt be a hazai borturizmusban!

Templom
Bormúzeum
Bográcsozás
Látnivalók
Nem lenne magyar a magyar, ha nem találna mindig okot az ünneplésre! Milyen ünnep is lenne fontos a bortermelő község életében, ha nem a borünnep? A nemesnádudvari borok minél szélesebb körökben történő megismertetését és a mulatozást szolgálja az évente megrendezésre kerülő Szent Mihály napi Újbor ünnepe, minden év szeptember utolsó hétvégéjén. Ismerje meg a dél-alföldi konyha jellegzetes ízeit, egyen a nemesnádudvari pincepörköltből, falatozzon a háziasszonyok frissen sütött pogácsájából!A település a mai napig őrzi és büszkén ismerteti meg látogatóival néphagyományait. Tanúi lehetünk a hagyományos falusi szüretnek és az azt követő szüreti mulatságnak, láthatjuk, hogyan főzték ki dédszüleink a lekvárt, igazi sváb zenés-táncos mulatság keretében vigadhatunk együtt a helybéliekkel.

Templom
Bormúzeum
Bográcsozás
Látnivalók
 A Babamúzeumban értékes, régi babák emlékeztetnek nagyanyáink kislánykorára. Itt olyan babákat is láthatunk, amelyek igazán ritkaságszámba mennek. A kiállított babák mellett számos régi használati tárggyal is megismerkedhetnek az érdeklődők.  Ha a pincefaluban járunk, semmiképp sem hagyhatjuk ki a Bormúzeumot! Érdemes megtekinteni az 1736-ban épült Katolikus templomot, valamint annak belső díszítését. A Kuczka Mihály festette freskókban gyönyörködve azt érezni, hogy a nemesnádudvari templomnál jobb helyre nem is kerülhettek volna.

A faluban található teniszpálya és sportpálya kiváló lehetőséget ad izmaink megmozgatására, testünk karban tartására. A helyi fiatalok körében közkedvelt sportpálya gyakori színtere különböző sportrendezvényeknek is. A település abban a szerencsés helyzetben van, hogy a Dunavölgyi főcsatorna közvetlen közelében húzódik, a strandolni vágyók és a helyi horgászok örömére.

A közeli halastavak partjainál folyamatosan zajlik az élet! Hol kapásra váró horgászok, hol csónakázók zavarják meg az itt élő halak nyugalmát. De nem ismeretlen erre felé a többi vízisport sem, a fiatalok körében főleg a kenuzás népszerű.

Ha igazi falusi vendégszeretetre vágyik, látogasson el Nemesnádudvarra!